Kireçlenme, kemiklerin ucunda iz vadi kıkırdak dokunun giderek aşınması ve yıpranması ile ortaya çıhun bir rahatsızlıktır. Giderek kötü davranışatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem ortamında birikmeye mebdelayabilir. Bu konum vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıharemr. 40 yaşın üstündeki bireylerde henüz bir küme görülür. Hassaten tehlikeli engel çekmek kabil dayanıklı fiziksel hareketlerde mevcut insanlarda, henüz bir küme rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem emrazının da çizgi nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kaide, boyun, bel ve mebdeinç eklemleri etkilenir. Evetşın artması, obezite, eklemlerin aşırı kullanmaı ve genetik yatkınlıklar riski pozitifrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Beslenme Önerileri Bereketli bereketli kez tüketin. Su, eklemlere destek sağlamlar. Bu yüzden her gündüz en az 8 çamçak kez yürekmek icap ettiğini ihmal etmeyin. Suyun haricinde mazot, kefir, ayran kabil koca kalsiyumlu besinler de, kemik sağlamlığına katkı sağlamlar. Sebzevat ve semere tüketin. Kemik sağlamlığı yürekin, vitamin ve minerallerin stabil bir şekilde tuzakınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral kıymeti koca olan sebzevat ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Evetğlı kırmızı et tüketimini azaltın. Kırmızı et tüketimi, hayvansal proteinlerin bir küme çekicilikı sonucunda idrarla beraberinde kalsiyum atımını pozitifrır. Kemik sağlamlığını beklemek yürekin kırmızı et tüketimini azaltın. Bunun namına fasulye, mercimek, bezelye kabil protein bakımından kibar bakliyatları beslenmenize ekleyin. Evetğlı balık tüketimini pozitifrın. Omega 3 bakımından kibar olan yağlı balıklar, eklem emrazına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos kabil balık türlerinin tüketimi, kemik sağlamlığını yararlı yönde etkisinde bırakır. Yeşil çay yürekin. Yeşil çay, eklem kireçlenmesinde yararlı etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere sahip evetğu yürekin, kemiklere destek olabilir. Hassaten kireçlenmeden kaynaklanan ağrılara ve şhizmetkinliğe de hayırlı hasılat. Kaide kireçlenmesini azaltmak yürekin yemeniz gerekenler; Meydana getirilen mesafeştırmalara göre semere ve sebzevat bakımından kibar beslenmek, kaide kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin canlı dahişeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve sarımsak kabil sebzeler kaide kireçlenmesi riskini azaltır.